TV keciL saye...

Kesayangan Abg Ejam 'N' Ibu ku.... ~

POKOK BUNGA KERTAS
a.k.a
BOUGAINVILLEA

yeaahhh...this is the living thing that my bro n my mum most likely..
mereka sangat2 gemar mengkahwinkan POKOK BUNGE NYE...!!
bukan kahwinkan orang yee... no no no...!! haha
every morning dorang akan spend time dengan pokok2 bunga kesayangan dorang tu...
hurmmm....bukan sekadar pokok kertas jee..tp macam2 pokok ade..
cakap je nak pokok ape..insyaallah hampir semua ade...
dorang memang gilee...sangat2 gilee...pade POKOK BUNGE....sahaje KOT..haha...


Korang minat pokok bunge x??
mesti ade yg minat n ade yang x kan..
tp i ase sape yg x minat uhh...die hanye laa xminat utk menanam nye sahaje...
am i rite?? huhu teka jee...xtaw betul ke x kan..haha...
sape la yg xsuke rumah die xberseri kan..
kalao x berseri..ape lagi beb... tambah la penyeri..
penyeri nyee ape?? bnyak maksud tuu...
tp yg d maksudkan d sini...
POKOK BUNGE KERTAS  .....OKE..!!
hehehehe....(~_^)


Kalo nak bosakan pic.. klik je pade pic tu k... TQ ..~


yaaaaa....itu dia....
the latest maa....haha..
tetibe plak ade model tambahan yerkkk....
kalo nak tao tu laa kak long i...haha...
seorang ibu tunggal anak 4... (~_^)
style ie memang cam tuu.....
ala2 remajee gituu..haha..
amek gamboo berlatar belakangkan STOR...
bukan jamban yee....






 dalam 1 pokok ade variety of color beb..!!
nice rite??
hebat tol abg i kan...pandai ie padankan warne2 nyee..
i'm proud of u la my broo..
(~_^)



cube kiree ade brape kaler kat c tu??



putih itu suci kawan2.. hihix.. ^_^




pokok neyh orang kg i panggil SIRIH JUNJUNG...
why name ie sirih junjung??
hurmmm..ontah la beb... eden pon xtaoo...




light purple + dark2 light purple..
KOT laa..xtao la pe i merepek neyh..hehe
abaikan k...



tengah HOT berbungee beb..!! 
kalo wat pengambaran filem hindustan best neyh...
sape mao?? cepat2...i leyh tulun rakam kan..haha...




haaa tuu dia... berbelit2 gituu..
pokok bunge berbelit xpee beb...!
jangan orang yg berbelit...Don't..don't...don't...oke...!!



mak i ketee pokok neyh name ie pokok bunge kertas "cili api"
hahahaha... maybe die merah cm cili api KOT...
kot la kann... eden xtao..


1#

2#

4#                                                      5#


       
6#                                                             7#


8#

9#                                                         10#


 11#


12#                                                          13#


14#


15#                                                       16#


17#                                                         18#



ini yang paling HOT sekali....untuk tahun neyh..!!
ber' backgroundkan bilik penenang yang kecil...
terselit nye seekor MeeoOoww....
yaaa...itu diaa....ia adelah GUARD
pade semua tanaman2 di rumahku...hahahaha
sangat comel kan...
dlm pic neyh die tengah tengok dalam pasu tu sama ade
terdapat sampah masyarakat atao pon tidakk...
huhuhu....ie sangat rajin...
gaji sebulan daging fresssshhh import dri new Zealand...
haaaa...jangan men2 same ie....mahal tu upah nyeee...


but sumtimes ie kene tangkap sebab menyalah gunekan kuase nyee...
ishhh3......Tolak bonus dan gaji ok...
xdee daging fresshhhh import...
malaysia punye daging fresshhhh sahajeee kali neyh oke...!!
  

(~_~)
waaaa...penat nyee berceritee...
sorry la kawan2 kaloo ape yg d paparkn tdak memuaskn aty..
hehehe...i story neyh saje je suke2...hilangkn buhsan
so ape agi...mencarut n mengarut la kt blog neyh..
hehehehe...

THANK YOU ALL ...

coz sudi bace n jengok2 site neyh...
sayang u lebih laa....haha..
exactly...
i create this site special for my brother n my mum...
ABG EJAM 'N' IBU...

bagi i dorang neyh manusia yang paling baek kat dunia neyh..
dorang neyh baran2 jugak..garang beb..!! itu yg paling penting..
gua cuak gler dgn dorang neyh..haha..(gaye cm dorang makan orang kan?)
sebenarnye dorang neyh..sangat2 bek..pemurah sgt...
hehehe....saye sayang mereka....
n semua ahli keluarge saye....


k laaa....next kitee merepek2 agi oke...
assalamualaikum...



Kawan~Kawan SENGETKU...Kitorang 2kali5 je semUa.... (~_^)


ini minah name nyee CTKUIHH...hahaha
xlaa....amboii...syok ea katee name org.. 
urmmm name ie siti aisyah..
comeyh x ie?? haa xcomeyh..! sampai aty korg kate ie xcomeyh..
die comeyh taw..haha...kiut jerk org nyee...
die neyh bek sgt taw..kaloo nak kenal leyh la rojer2 ie...
(da mcm ejen pencari jodoh lak aq neyh) hahaha...
xleyh la nk kaco ie...bab ie da berpunyee.. (~_^)
agak2 ie neyh gedix ke bergmbar cm neyh...??
ie sakit lutut la weyh..haha.. tu yg bergmbar cm aksi gedix2 je tuu...
xmoo la pk negatif yerkk..(~_^)






ini
NURUL AAINAA
haaa yg ini da jd mak org daa. huhu...
yg kt blakang uhh gamba ank ie la tuh..
ade skit2 ann ngan muke mak ie...
comeyh an... hehehe....
nape gak nye ade simbol 1 MALAYSIA kat gamba uhh??
bab nyee...anak ie da hilang..
walaupon muke ie nmpak gembira..tp lam aty sape yg tao ann..hehe
soo timbul nye simbol 1 MALAYSIA d situ supaya
rakyat malaysia leyh tulun ie cari anak ie yg ilang uhh..
huhuhu...berat mate memandang..berat ag bahu memikul...
same2 la kitee mencari anknye yg ilang..oke??







MISS FARAH
adek pade farah fauzana....x tipoo punyee..huhu...
huhuhu..ie jadi model sementare kat mines time neyh..
muke siyes jerk...cenyum pon ckit jerkk..
model yg pemalu gituu..huhuhu...
dapat sijil penghargaan oo time neyh..
ie yg paling menyerlah katenyee..huhu
jgn jeless...






haaa...ini wanted nyee bOoduck...
yg telah di bulatkan itu laa...xnmpak ka??
sape xnmpak mmg rabun kilometer...nk tao ape itu rabun kilometer??
tanyee la cikgu sekolah rendah..dorg kompom tao punye..huhu...
ini booduck name nye PAEIN... name comercial PAEIN GURLZ...
huhuhu..ensem ann die.. sgt2 ensem la beb...(~_^)
maaf la..ie pon da berpunyee la..haha...
dalam kelaz terkenal ngn name nye sebagai gengster...
den pon xpaham nape owg kate ie gengster...
maybe ie ROCK babe..!! huhuhu...
xpe2..cm ne pon ie booduck yg baek...(~_^)





haaa..yg ini nenek sayee... cantekk kan???
umo ie baru 20 tahun...
bayangkanlah...kaloo nenek baru 20..agak2 saye yg cucu ie neyh bape tahun??
huhuhu...lu pk la sendri k...
nenek saye namenye HANANI...sedap kan name tuh..(~_^)
saye syg sgt2 kat nenek saye..die ialah mentor n sifu saye...
kaloo saye mao beli speck matee..nenek yg akan tulun pilihkn..
hebat kan nenek saye..dah ckp daa...xnk cayee..huhu
nenek saye neyh da bape kali da jd model antarabangsa...
mempromosikan speck matee ie...
speck mate moden tanpa glasses...huh..
sgt best pakai nek moto...GERENTI beb..haha
cube jgn x cube..(~_~) huhuhu




die neyh baru dapat durian runtuh..huhu,,,
maklumlah..atuk ie ade dusun durian..
kiri kanan ie ade pokok durian...
kebetulan lak durian uhh runtuh...
perrhhhhh....suke la die...
katenyee..."boleyh d makan begitu sajaaa"
da mcm iklan roti gardenia plak kan..hihihi...
die neyh kaloo gembiree mmg sakan... dasat gilee beb...
xtahan tgok..haha....tiap kali tgok ie..saye akn tergelak terbahak2...
bab xpnah seumo hidup saye..org hepi sakan
bile durian runtuh (durian jatuh sebeno nye..letak durian runtuh
bab nak sedapkan bunyi..haha)
sape kawan ngan ie..akn dapat mkn durian free...
soo ape tggu agi..jom rojer2..(~_^)



ini sahaje coretan ttg kawan2 saye ye...dorg xtaw saye gune gambo dorg wat promosi neyh...
mati lanakk la jawabnyee...hahahaha...
kome jgn jd batu api yeee...
pe pon saye syg depa sgt2...
ILUVUALLMYFREN...

Saye SUke ini..~_^

saya suke sgt kasot neyh...
ia nye sgt2 special..huhu..agak2 nape yerkk??

sy adalah seorg pengemar kasut..
dri kecik smpai la ney...hehe...
mcm2 jenis kasut sy da bli...

tp kali neyh special ckit..
sbb nye..kasut neyh bkn sy yg beli..tp....

EHEM2 yg beli... (~_^)
tu yg sy suke sgt2 tuh... siap bawak tidoo agi tuh..







thank you soo much darling...
i love u sooooo much...
muahhhxXx.... (~_^)

I LIKE THIS WEDGES...... <3

Ayat-ayat cinta...

Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta di situ ada kehidupan; manakala kebencian membawa kepada kemusnahan.~ Mahatma Ghandi.


Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Karena Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah namanya Cinta.


Ada 2 titis air mata mengalir di sebuah sungai. Satu titis air mata tu menyapa air mata yg satu lagi,” Saya air mata seorang gadis yang mencintai seorang lelaki tetapi telah kehilangannya. Siapa kamu pula?”. Jawab titis air mata kedua tu,” Saya air mata seorang lelaki yang menyesal membiarkan seorang gadis yang mencintai saya berlalu begitu sahaja.”

Cinta sejati adalah ketika dia mencintai orang lain, dan kamu masih mampu tersenyum, sambil berkata: aku turut bahagia untukmu.

Jika kita mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada disisi kita.

Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mau mencoba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya.

Perasaan cinta itu dimulai dari mata, sedangkan rasa suka dimulai dari telinga. Jadi jika kamu mahu berhenti menyukai seseorang, cukup dengan menutup telinga. Tapi apabila kamu Coba menutup matamu dari orang yang kamu cintai, cinta itu berubah menjadi titisan air mata dan terus tinggal dihatimu dalam jarak waktu yang cukup lama.

Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.

Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia , lantaran akhirnya kamu terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya . Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dibenakmu itu sekarang selagi ada hayatnya.

HANYA DIRIMU.....

Terima Kasih Cinta...

Abg,ingat lagi x saat2 p'tama kali abg usha syg? =)
mesti abg ingat punyakan?? Abg la org yg serve syg time tu..kat McD..
pagi2 da dtg dgn muka yg sembab (Muka X Leyh Blah) hehe..
Actuaally segan nak msuk McD tu..tp nana dah ajak minum2..so follow jela..
Memandangkan syg x suka McD, so syg x tau Menu pa yg ada kt McD..
yg pastinya msti McD ade BURGER..tu Pown tgk dlm TV tu haa..(IKLAN)


Syg dgn nana tgk la Menu kt atas tu..tgok xde pe pown.Maybe menu waktu pagi laen kowt..
hurmm..lame gak la memikir kt kaunter tu..
Dlm hati i.." "ape yg aku nk order neyh,mamat McD nie dok tgk lak..maaf la Bro,
chek xtau nk pilih ape sebenarnyehmm kebetulan lak time tu x de owg an..
leyh la wat kputusan yg tepat..but at last, i ngan nana order HOT MILO kat u..hehe




bile da dpt milo, i pown dok la kat hujung tu ngan nana..
lepak2..dengar plak lagu best berkumandang kt McD u keje tu..
(lagu INDIA) haha..layan jelaa.."sedap plak lagu tu"
huhu..x lame tu abg pulangkan (TUKAR) duit kertas kat syg..
coz b4 tu abg bagi duit syiling kat syg..(Baki beli HOT MILO)
n then x lame tu jgk ade akak india tu dtg kat syg..
ingat an pe benda la..upanya nk bg kertas lipat2 kt syg..
tapi i blur time tu.."pahal la akk neyh bg ketas gulung2 kt aku,
kecik lak tu"..then baru la akk tu ckp.."dek ada abg tu bg neyh kt adek"
i pown iyekan jelaa..bukak2, tgok ade no fon..huhu
lawak tol laa..i tersenyum je time tu..=)



Dlm hati..( X gentle la mamat neyh..bg no fon kt kertas..dah tu men passing2 lak) haiyoo...mcm2 hal..hmm..i ingat agi, u tulis kt kertas tu "kalaw sudi mesej la sylebih kurang la kowt ayat nye..huhu


Lepas dari tu,syg pk banyak kali nak mesej abg..mule2 ase nak buang je
kertas tu..tp pk2..maybe abg mmg ikhlas kowt nak b'kwn dgn syg..
sanggup plak bagi no fon ..(Walaupun x gentle)..hehe
tp itulah yg m'buatkan i teringin nak tahu siapa diri u..dlm
p'jalanan balik palong..i pk masak2.. last2 i m.col n msg no u dgn niat
nak kenekan u..u plak leyh lak detect sape i..haishhh..!!
setelah beberapa ketika, i x sampai hati nak kenekan u..
i dapat rasa ade keserasian diantara kita..
u story bout ur life kt i..u share everything dgn i..
dari situ i jadi rapat dgn u..pada mulanya i anggap
u sebagai kenalan biasa dan akhirnya perasaan tu b'tukar m'jadi kawan

x lame tu..i ase nak u jadi abg angkat i..tapi u xnak..
i x taw la..i ase cam xsanggup kehilangan u..
padahal i anggap u biase2 je..mungkin time tu i dah
mula jatuh hati pada u..dengan tanpa sengaja..
i dah mula rasa sayang pada u..i xpernah rase cam tu..
i xtau nak jelaskan macam mana perasaan i pada u time tu..
i mmg da bnyak kali b'cinta,i ngaku..u bukan yg p'tama
yg b'takhta dlm hati i..tp bg i..u sgt special..
sgt3 special..kita selalu text..selalu jgk col..
hmmm..time subuh u always text i..time malam2..
hari minggu kite mesej je always..dari situ..
bila x dpt msg u..i jadi resah,gelisah..pandang je phone tu..
i jadi rindu sgt kat u..padahal kita x de pape hubungan pown
time tu..

since dari tu,i pk macam2 jgk time tu..
adakah i salah coz kenal dgn u..why u hadir dlm hidup i time tu?
why x before i couple dgn A.N tu..i takut dgn diri i..
i takut kehilangan u..i jugak takut utk menyakiti hati A.N..
tp mungkin da takdir kita akan bersama..
xlame tu kita couple akhirnya setelah i lepaskan A.N..
macam mana pown i x kan pernah menyesal
dgn apa yang i wat..sumenye b'punca dari i..so i mmg kene
tanggung sume neyh..i pk semasak2nye before couple
dgn u..i solat istikharah,doa banyak2..coz i takut i
akan kecewakan u suatu hari nanti..
n time tu i b'syukur sgt dpt jumpa u yang..
i dpt rasa hubungan kita akan b'tahan..
i dpt rasakan keserasian di antara kita..
i xkekok kluar dgn u..story pape kat u..
i mmg seorg yg pendiam but sometimes i banyak cakap..
1st date kita kat SECRET RECIPE,bangi..!u bawa i nek kreta pakcik u..
hmm..i gugup time tu..jantung i b'degup kencang..
i dok kat sebelah orang yang i tetibe syg..
and definitely, i jatuh cinta kat u..
ooouhh tidakk..!!cinta pandang pertama..!!



i pandang je u dari jauh.."hensem jugak mamat neyh..
hmm..die ke yg serve aku kat McD tempoh hari??"
ermm..utk pengetahuan u..neyh la 1st time i ase cam tu..
i down sgt bile b'depan dgn u..tapi sejujurnya
bila b'sama u..i jadi diri i yang sebenar..i x hipokrit..
yang mana bila i kuar nak kena pk Baju apa..
kasut pa nak pakai..i jadi serabut..
tapi dengan u..i xpk sgt sume tu..
n setiap p'buatan i..i xde nak cover2..
i selesa dengan u..dari segala sudut..


kita jumpa kat McD ari tu 6 oktober 2009..
then kita couple 5 november 2009..
bufday u plak 5 disember..wahh..!! boleh tahan tarikh tu..
3 bulan b'turut2 ada hari yang penting wat kita..
hmm..kita tunang t bulan september la yee..
nak cukupkan quota bulan..tiap bulan
september,oktober,november n disember ada hari2 yang istimewa
wat kita..KAHWIN plak wat bulan ogos..huhu..(berangan no 1!!)..

kita sejak kenal neyh selalu je kua an..
dulu u selalu je amek i kat KUIS..
bawak i p jalan2..makan2..midnite..
then pagi tu u anta la i blek KUIS..hehe
i x kan lupa sume tu yang.."sweet memory bg i yg"..
tapi tu kejap je..after dat u dah further ur study kt PUO..
i plak yang selalu turun ipoh..i kumpul sume tiket2
bas..tiket2 train i..hehe..banyak sgt..
xterkira dah..i sanggup dtg dari k.l jmpe u kat sane..
i mmg xpernah jalan jauh tanpa org yg leyh guide i..
i xtau why i wat sume neyh..maybe i t'lalu syg kat u..
sayang sgt3 kat u tau..bila jumpa u..
i ase lega sgt..sume masalah i hilang seketika..
even i neyh x pandai nak luah perasaan F2F kat u..
i always thinking bout u yg..i nak u tau..
i xpernah mencintai n menyayangi sesiapa pown macam neyh..
i sayang sgt2 kat u..but i takut sgt kehilangan u..
pleeZZzzz yang..xmoo tinggalkan i..=(



tiap kali i jumpa u..i suka sgt..
tp tiap kali nak b'pisah dgn u..i akn menangis..
sbb i takut kehilangan u..
bagi i..u lah pilihan t'baik wat i yang..
i xkan silap dan inilah pilihan hati i..
x akan pernah berubah sayangku..
saat neyh barulah i taw apa makna "CINTA"


satu perasaan yang luar biasa..
dtg dari hati tanpa kita sedari..
keikhlasan yang mendalam..kejujuran
dari hati ke hati..sayang yg x t'kira..
resah bila tiada khabar berita..
sgt marah bila dikecewakan..but still syg
dan x sanggup kehilangan..
sanggup b'korban apa sahaja..nak sentiasa ada disisi..
selalu memikir halnya.. kesusahan yg dapat dirasai..
kesenangan pula dikongsi b'sama..
Abg..terima kasih sebab wat i jatuh cinta pada u..
baru sekarang i sedar n tau apa itu
erti "CINTA SEJATI"..n baru sekarang i tau..
lelaki mana yang patut i cintai..
I LOVE U MOHAMAD ISMAIL..!!.. =D

abg..u sayang i x? u cintakan i x?
sejujurnya napa u syg i?
nape u cintakan i? adakah u benar2 jujur dgn i?
u xda org lain agi kan slaen i?
i tau u x akan kecewakan i..tp pe pown
i terima segala ketentuan dan kemungkinan..
sebab i sayang u..i xtau la cm na i nak survive
hidup i kalaw tanpa u..i x sanggup kehilangan u...!!!
TOLONG JANGAN TINGGALKAN I YANG..I NID U..!!

abg?..apa bukti u cintakan i?
apa bukti u sayangkan i? u tau x..
i serba salah kat parents i..kita kua dowg xpernah tau yang..
x tau pe i wat sume..i serba salah sgt2..
tolong la kuarkan i dari ase cam neyh..
i kalaw leyh nak parents i kenal u
tau dengan sape i kuar sume..
i ney plak penakut..i takut nak kenalkan membe laki
kat family i..even membe kelas i..tp tgok skg parents i cam ok je
hehe..kawan2 i ade je yang dah dtg umah i..
u bile lagi? i xsabar nak kenalkan u kat parents i yang..

sejak i menyayangi u yang..i dah mula fikirkan masa depan..
i nak hidup dengan u..i nak b'sama dengan u selama2nya..
tolonglah jangan hampakan i..!
sebab i amat2 mencintai u yang..

kalu kita selisih faham..gaduh..
yang selau redakan keadaan u la orgnya..
i mule2 x mek serius soal neyh..
dat why i sering ucapkan kata2 "PUTUS"
i bukan jenis yang penyabar yg dlm soal neyh..
i xpk apa yang i ckp akn menyebabkan i
kehilangan org yg i syg n i akn menyakiti
hati org yang menyayangi i.
i b'janji yang i x akan ucapkan kata2 itu lagi..=(
maaf yang..! i wat cam tu kadang i xsedar..
i ego yang..i ngaku..padahal i sgt2 perlukan u..
i sggup mek risiko..ishhh..bodoh tol i neyh..!!

hmmm..yang..seandainya pape t'jadi pada hubungan kita..
tolonglah p'tahankan..i mohon sgt kat u..sekiranya
i wat silap..tego2 lah i k..i x perfect yang..
but i can try 2 be perfect..just for u yg..
i nak hidup bersama u..selama2nya..
i xpernah seserius neyh..i ikhlas dengan u..
i sanggup wat apa sahaja utk u..
i nak u tau..u akn sentiasa berada dlm hati i..
wat selamanya..dan u yang terakhir dalam hidup i yang..
u la org yang i akan sayang n cinta sepanjang hayat i..
hanya u "MOHAMAD ISMAIL"... =D

i harap u betul2 ikhlas cintakan i..dan sayangkan i..
i harap hubungan kita berkekalan..coz itulah impian i..
tolonglah jadikan impian i 1 kenyataan..
i akan bersedia dengan segala cabaran dan dugaan hanya utk u yg..
before kita kahwin t..i harap i dah ley prepare pe yg patut..
masak, mengemas, n sume2 lah yang patut i tau..
i nak blaja sume tu..i will do my best..just 4 u dear..=)





Lastly, i nk u tau..i sangat100000000000x
sayang pada u ....
take care my bucuk..
=)